Vi planlegger parring mellom Jippi og Absalon. Ettersom Jippi er etter innmønstret far og fører nytt, men også ukjent genmateriale til rasen, har vi valgt å dra inn gener fra solide og kjente linjer i denne parringen. Absalon er en meget rasetypisk og trivelig, ukomplisert hannhund. At han er over 8 år og frisk er også en fordel med tanke på helse. Han er Nordisk utstillingschampion og har etter min mening det rette eksteriøret og størrelsen til lille Jippi.

I dette kullet forventer vi rasetypiske hunder med god mentalitet, ikke av den største varianten av gårdshund. Ettersom Jippi er stumphale må det forventes stumphaler hos noen av valpene. Begge foreldre er testet fri for øyesykdommen PLL og valpene vil derfor være fri via arv.


Zelda er planlagt å parres med Milo, mest sansynlig sen sommer/tidlig høst. Zelda er mor til vårt C-kull. Hun bor ute på fôr og kom som vanlig inn i flokken uten bekymring gjennom fødsel og valpetid. Utrolig lettvint og ukomplisert hund. Hun har ikke gjort de store bravader på utstilling da hun rett og slett ikke liker det sirkuset noe særlig. Hun vil helst være hjemme på gården og være gårdshund. Hun er ustilt flere ganger med excellent og fine kritikker.

Milo er bare en nydelig hannhund med fantastisk og stabilt gemytt. Han er norsk, svensk og dansk utstillingschampion i tillegg til en rekke vinnertitler. Han driver også med barnhunt sammen med sin eier. Milo vil etter min mening oppveie Zeldas svakheter eksteriørt, og da særlig har han et meget fint hodet. 

I dette kullet forventer vi rasetypiske og trivelige gårdshunder. Det må forventes noen stumphaler ettersom Zelda har det.